Het is even na 23:00 uur op een doordeweekse avond, maar voor zorgbeveiliger Cemal Muhamed is de werkdag een uur geleden begonnen. Recentelijk maakte hij de overstap van loondienst naar werken als zzp’er voor Alpha Security. En nieuwsgierig als wij zijn, vroegen we hem meteen maar het hemd van het lijf!

“Ik kwam april 1992 naar Nederland om als coach een handbaltoernooi te spelen, toen brak thuis in Bosnië de oorlog uit en ben ik hier gebleven.” Nu werkt Cemal als zzp’er voor Alpha Security. “Sinds augustus. Daarvoor werkte ik al vijf jaar voor Alpha Security via een ander beveiligingsbedrijf. Toen die ondernemer er plotseling mee stopte, heeft Alpha Security mij en mijn 30 collega’s een aanbod gedaan: kom bij ons werken, in vaste dienst of als zzp’er.”

Alpha Security als eerste opdrachtgever

“Ik heb voor het laatste gekozen. Ik werk nu twee maanden als zzp’er en Alpha Security is mijn eerste opdrachtgever. Geweldig om eigen baas te zijn. Nu nog alleen, maar later misschien met personeel. Alpha Security wil me daar bij helpen. Ja, ik ben met open armen ontvangen. Daar wil ik Remco en zijn collega’s bij Alpha Security graag een compliment voor geven.”

“Het nieuws dat mijn vorige werkgever ermee ging stoppen kwam totaal onverwacht. Voor mij en mijn  collega’s, maar ook voor Alpha Security. Toch hebben ze, ondanks de vakantietijd, in korte tijd alles perfect overgenomen en geregeld. Ja, bijna als een militaire operatie.” Cemal steekt zijn duim omhoog en wijst op het logo van Alpha Security op zijn borst.

Nachtbeveiliger bij RIBW’s

“Ik werk sinds een jaar of vijf als nachtbeveiliger bij RIBW‘s in Haarlem en omgeving, altijd in kleding van Alpha Security. Voor opdrachtgevers is er niets verandert, die kennen mij al jaren als beveiliger van Alpha Security. Van de overname hebben ze bij de RIBW’s ook niets gemerkt. Ja, het is echt probleemloos verlopen.”

Het ‘s nachts werken bevalt Cemal prima. Hij werkt nu 27 jaar in de beveiliging en heeft van alles gedaan, veel in de horeca en als winkelbeveiliger.

“Slapen doe ik niet, ik ben aan ’t werk als zzp’er voor Alpha Security”

“Het ’s nachts werken bij RIBW’s past nu bij mij. Ik hoef niet meer hele dagen op mijn benen te staan en het contact met begeleiders en bewoners is leuk. Saai? Zeker niet. Ik loop mijn rondes en sta via Whatsapp in contact met collega’s bij andere RIBW’s in de omgeving. Zo waarschuwen we elkaar als een bewoner ’s nachts de deur uitloopt om wellicht naar een andere RIBW te gaan. Of we helpen elkaar bij het oplossen van andere problemen. Slapen doe ik niet, ik ben aan ’t werk als zzp’er voor Alpha Security.”

Ook zorgbeveiliger worden?

Wij zijn altijd op zoek naar goede collega’s in de zorg. Bekijk dus snel de vacatures en solliciteer vandaag nog als beveiliger bij Alpha Security. Oók als je nog geen beveiligingsdiploma hebt!