Als gevolg van klimaatverandering hebben we in Nederland steeds vaker te maken met hevige regenbuien. Dit betekent ook een grotere kans op wateroverlast voor uw bedrijfspand. Heeft u al de nodige maatregelen getroffen? Wij denken graag met u mee en geven hierbij alvast wat praktische tips.

Als beveiligingsbedrijf maken we de gevolgen van overstromingen helaas vaak in de praktijk mee. En het zijn niet alleen kleine eenmanszaken. Ook grotere bedrijven worden getroffen en ondervinden daarbij grote schade. Met goede preventie is deze schade echter te beperken, of zelfs helemaal te voorkomen.

Stel deze belangrijke vragen om wateroverlast voor te zijn

Stelt u zich voor dat bij een hevige regenbui alle straten en kelders onderlopen bij uw bedrijfslocatie. Heeft u dan al aan het volgende gedacht?

 • Kunnen uw medewerkers het pand nog wel bereiken?
 • Wat doet u als medewerkers niet meer naar huis kunnen, omdat de straten en tunnels onder zijn gelopen?
 • Wat als de parkeergarage helemaal is ondergelopen?
 • Staan er servers in de kelder die kunnen beschadigen?
 • Stel dat de overstroming in de nacht gebeurt, is er dan de mogelijkheid om de werkzaamheden op een andere locatie voort te zetten?
 • Wat gaat u doen als de beveiligers van de mobiele surveillance niet meer ter plaatse kunnen komen voor alarmopvolging? Of als zij het pand niet meer kunnen openen na een overstroming?

Kortom, komt de continuïteit van de belangrijkste bedrijfsprocessen in gevaar bij overstromingen?

Voorkom problemen en ga vandaag al aan de slag met deze 5 tips:

 1. Zorg dat er geen server of andere essentiële zaken in de kelder staan. Dit is namelijk de eerste plek die wordt getroffen door een overstroming.
 2. Heeft uw bedrijfspand een plat dak? Dan kunt u denken aan het aanleggen van beplanting of gras. Door de absorberende werking van het groen, kunt u hevige regenbuien gemakkelijker opvangen.
 3. Zorg voor een back-up locatie waar uw medewerkers verder kunnen werken bij een overstroming. Of zorg dat zij ten allen tijde thuis bij hun werkbestanden kunnen komen.
 4. Zorg dat u goed verzekerd bent tegen wateroverlast en eventuele gevolgschade.
 5. Neem eens een kijkje op https://www.rainproof.nl/. Dit Amsterdamse platform deelt veel handige informatie en tips over hoe je om moet gaan met hoosbuien.

Neem contact op voor advies op maat over wateroverlast

Uiteraard denken wij graag, samen met een specialist van Waternet, met u mee over hoe u zich goed kunt voorbereiden. Door onze grondige analyse komen wij altijd tot een oplossing voor uw bedrijf op maat. Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende afspraak via 023-55 11 986.