Tijdens een avond stappen raakte Jeroen aan de praat met een beveiliger van een uitgaansgelegenheid. Deze vroeg hem of hij weleens had nagedacht over werken in de horecabeveiliging. Vanaf dat moment is Jeroen zich gaan verdiepen in de branche en een baan in de beveiliging gaan overwegen. Dit resulteerde in een stage bij een beveiligingsbedrijf. Echter kwam er al snel een tijdelijk einde aan zijn loopbaan als beveiliger. Jeroen moest namelijk meerdere malen op uitzending. Hierdoor kon hij zijn toenmalige functie als beroepsmilitair helaas niet combineren met het beveiligingswerk.

Jeroen zijn verleden bij Alpha Security

Het eerste contactmoment met Alpha Security volgde op een evenement in Haarlem waar Jeroen werd aangesproken door twee van onze beveiligers. Zij raakten met elkaar de praat en hadden direct een klik. Hierna ging het snel, een week later mocht Jeroen op gesprek komen, waarna hij direct een baan aangeboden kreeg.

Voorheen vervulde Jeroen bij Alpha Security een leidinggevende functie als teamleider van de zorgbeveiliging. Zijn werkzaamheden bestonden uit: 

  • Het aansturen van zijn team; 
  • Het voeren van gesprekken met klanten en personeel;
  • Opstellen en aanpassen van werkinstructies;
  • Ondersteunen bij calamiteiten;
  • Behandelen van rapportages.

Uitstap naar andere werkgevers

In de tijd dat Jeroen niet voor Alpha werkte was hij onder meer werkzaam binnen Justitie en Defensie. In opdracht van Justitie werkte hij als BOA en kreeg de beveiliging en bewaking van inrichtingen en cellencomplexen van zowel Dienst Justitiële Inrichtingen Politie (DJI) als Koninklijke Marechaussee (Kmar) toegewezen. Jeroen was binnen Defensie reservist-onderofficier bij de Koninklijke Landmacht en gaf zowel leiding als onderwijs aan verschillende militaire eenheden. Een functie die hij overigens nog steeds verricht, maar dan bij de Koninklijke Luchtmacht (KLu). Het vervoeren en bewaken van verdachten en veroordeelden buiten de “muren” behoort daar momenteel tot zijn werkzaamheden. Hierna heeft Jeroen voor een korte periode gewerkt als woon-trajectbegeleider bij een opvanglocatie voor jong volwassenen.

Nieuwe uitdaging op het oude nest

De reden dat Jeroen zijn vorige baan inruilde voor een terugkeer bij Alpha Security, was dat hij in zijn baan als woon-trajectbegeleider een bepaalde spanning miste. Daarbij was het ook lastig om de functie van reservist te vervullen in combinatie met deze baan. Het desbetreffende bedrijf heeft geen reservistenbeleid. Jeroen was op zoek naar een baan met stabiliteit vanwege zijn gezin en zijn werkzaamheden voor Defensie. Dit heeft hij nu gevonden in zijn nieuwe rol als coördinator Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Zijn werkzaamheden bestaan uit het aansturen en begeleiden van beveiligers die werkzaam zijn binnen de asielzoekerscentra en vluchtelingen opvanglocaties. Een uitdaging die hij met beide handen aanpakt. Gedurende zijn hele loopbaan heeft Jeroen één motivatie die hem te allen tijde drijft: bijdragen aan de veiligheid in ons land. 

Waarom een terugkeer bij Alpha? 

‘’In eerste instantie heeft het bedrijf een militaire achtergrond en dat voelt voor mij persoonlijk als thuiskomen. Ook heb ik bewondering voor de drive van Peter Hoes (directeur) en de uitstraling van het bedrijf.’’ aldus Jeroen. Tevens geeft hij aan dat de opleiding en training van de medewerkers, de aandacht voor kwaliteit, het veteranenbeleid het bestand aan reservisten binnen Alpha hem hebben gemotiveerd om terug te keren.

Aan de slag als reservist

Na Jeroen zijn tijd als beroepsmilitair bij de pantserinfanterie en 14 jaar binnen Defensie, ging hij nadenken over zijn uitstroom. Deze gedachte werd gevolgd door de vraag of hij toch verbonden wilde blijven aan Defensie. Dit was zijn eerste aanraking met de mogelijkheid om reservist te worden. Jeroen zag het belang in en vond het een zeer aantrekkelijke optie. Hij kon zijn fulltime contract om laten zetten naar een overeenkomst voor reservisten. Het jaar van uitstromen zat hij in opleiding bij Alpha. Na een jaar verliet hij als gediplomeerd beveiliger de landmacht en was hij officieel reservist.

Actief reservistenbeleid bij Alpha

Jeroen ziet een win-winsituatie in het actieve reservistenbeleid van Alpha. Vaardigheden, competenties en opleidingen vanuit Defensie zijn waardevol en goed te gebruiken binnen de beveiligingsbranche. Hij ziet daarmee directe raakvlakken met de taakstelling van de reservist om Nederlands grondgebied te bewaken en te beveiligen.

Wij zijn het volledig eens met Jeroen zijn visie. Reservist worden is van groot belang en een mooie uitdaging waarin je echt wat kan betekenen voor de veiligheid van ons land. Wij danken Jeroen voor zijn lovende woorden en zien zowel zijn uitspraken als terugkeer bij Alpha als een groot compliment.

Ben jij op zoek naar een baan en zie jij net als Jeroen een combinatiefunctie als reservist ook zitten? Solliciteer dan direct of lees eerst nog even het belang van reservisten mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn.