“Het beveiligingsbedrijf waar wij mee werkten kon tijdens Haarlem Culinair niet genoeg mensen leveren. Toen heeft Alpha Security de beveiliging tijdens het evenement van hen overgenomen. Ja, dat is inmiddels 20 jaar geleden.” Henny Leeflang is een bekend gezicht in het Haarlemse uitgaansleven. Eerst als DJ en inmiddels alweer 25 jaar als organisator van evenementen. Samen met Luuk Hasselman is hij de trotse eigenaar van H&L Producties. Naast feesten en evenementen in opdracht organiseren Luuk en Henny ook eigen evenementen, zoals o.a. Haarlem Culinair.

Het zijn geen watjes

“Die beveiligingsopdracht tijdens Haarlem Culinair heb ik ondertekend op een bierviltje.” Zo werd H&L Producties de eerste officiële klant van Alpha Security. “De samenwerking met Peter is altijd goed gebleven. We zijn met elkaar meegegroeid. Ook als wij evenementen voor opdrachtgevers organiseren, nemen we Alpha Security graag mee in ons aanbod. Het is gewoon een betrouwbare partner. Bij beveiligers denk je al snel aan veel spieren en weinig denkkracht, dat is bij Alpha Security duidelijk anders. Het zijn geen watjes, maar wel duidelijk en beschaafd.”

Voor ons en onze gasten

“Een paar jaar geleden kregen we tijdens Haarlem Culinair een motorbende op bezoek. Dat heeft de politie samen met de beveiligers van Alpha keurig opgelost. Ik geloof niet dat de andere bezoekers er veel van hebben gemerkt. Zeker in Haarlem en omgeving kennen de beveiligers van Alpha de onruststokers en omgekeerd kennen de onruststokers de beveiligers van Alpha Security. Een probleem is daardoor vaak opgelost voordat het begint. Voor ons en onze gasten een veilig idee.”

Ergens op een weiland

“Peter is voor ons een vraagbaak op het gebied van veiligheid. Hij heeft de contacten, is op de hoogte van nieuw beleid en denkt met ons mee. Zo maken we voor de nachtbeveiliging van Haarlem Culinair gebruik van hondenbewaking. Een besparing op mankracht en er is echt niemand die ’s nachts over de hekken klimt. Zo vraagt ieder evenement om andere oplossingen. Laatst hebben we in opdracht van een projectontwikkelaar een verkoopmanifestatie georganiseerd voor een nieuw te bouwen wijk, ergens op een weiland aan het water.”

Komende zomer Haarlem Culinair

“Een tent, bootjes, enz. Ook dat moet beveiligd worden. En het Bloemcorso, de praalwagens staan ’s nachts op de Gedempte Oude Gracht. Erg fijn als we dan voor de beveiliging samen kunnen werken met Alpha Security. Ook als er hier bij ons kantoor een keer vrachtwagens met materiaal voor de deur staan bel ik Alpha, of ze ’s nachts een keertje extra langs willen rijden. Een vriendendienst, daar doen ze nooit moeilijk over. Dat is hoe we samenwerken, in Haarlem en de wijde omtrek. De komende zomer Haarlem Culinair, van 1 t/m 4 augustus. De 25ste editie, daar gaan we een mooi feestje van maken!”