Bij mobiele surveillance, denkt u misschien aan een beveiliger die met volle snelheid op inbraakmeldingen afgaat om de dader(s) in de kraag te grijpen.

Dit komt zeker voor, maar ook een belangrijk aspect van de werkzaamheden is preventie. Hieronder vertellen wij u graag iets meer over de mobiele surveillance en hun taken.

Alarmopvolging door mobiele surveillance

Eén van de taken is alarmopvolging. Dit betekent dat de mobiele surveillant ter plaatse gaat als hij een melding ontvangt, omdat er een alarm afgaat. Aangezien een inbraak vaak slechts enkele minuten duurt, zijn de daders vaak helaas al gevlogen op het moment dat de beveiliger aankomt. Doordat hij echter snel ter plaatse is, voorkomt de surveillant grotere schade aan het bedrijf.

Daarnaast zorgt hij dat na de inbraak alles weer afgesloten wordt en dat eventuele sporen naar de daders worden veiliggesteld. Daarna informeert hij de klant dat het alarm dit keer daadwerkelijk vanwege een inbraak is afgegaan. Overigens gaat het in het overgrote deel van de gevallen om een loos alarm en dus niet om een inbraak.

Preventief surveilleren

Een alarm melding vraagt om een directe reactie van de surveillant. Het is echter ook belangrijk dat een beveiliger preventieve taken uitvoert om een inbraak te voorkomen. Daarom surveilleren de beveiligers bijvoorbeeld, op aanvraag van een klant, ook op bedrijventerreinen.

Alpha Security doet dit al jaren met een vast team in de Waarderpolder. Deze beveiligers zijn al jaren bij ons beveiligingsbedrijf in dienst en erg goed bekend met het terrein. Hierdoor zijn ze snel in staat om afwijkingen te detecteren. Daarnaast zijn de mobiele surveillance voertuigen goed uitgerust met, onder andere, een zoeklicht en een warmtebeeldcamera. Er is zelfs een AED aanwezig voor noodgevallen.

Deze combinatie van ervaren medewerkers en kwalitatief materiaal blijkt effectief te zijn. Sinds Alpha Security namelijk is begonnen met surveilleren in de Waarderpolder, zijn de inbraken in dit gebied met 90% afgenomen.

Openen en sluiten van panden

Ten slotte openen en sluiten mobiele surveillanten ook regelmatig bedrijfspanden. Bij het openen kijken ze eerst of er geen sporen van braak of andere bijzonderheden zijn voordat alle medewerkers beginnen aan hun werkdag.

Bij het sluiten loopt de beveiliger een ronde door het pand om te controleren of alle ramen dicht zijn en of er geen brandgevaarlijke situaties zijn. Als de beveiliger besluit dat alles in orde is, wordt het pand vergrendeld door middel van een alarm..

Nog even kort de taken van een mobiele surveillant op een rijtje:

  • Preventieve rondes
  • Alarmopvolging
  • Sleutelbeheer
  • Openen en sluiten van panden


Is mobiele surveillance iets voor uw bedrijf?

Wilt u meer weten over de mobiele surveillance en of deze beveiligingsdienst ook van meerwaarde is voor uw bedrijf? Neem dan vandaag nog contact met ons op.