Sinds een aantal maanden is Patrick doorgegroeid naar de functie coördinator mobiele surveillance. Nadat hij twee jaar fulltime heeft gewerkt in het surveillance team, heeft hij de kans gekregen om zich te bewijzen als coördinator. Hij neemt ons mee in zijn beveiligingscarrière en wat hij zo fijn vindt aan de organisatie. 

Zijn carrièrestart 

Na 5 jaar bij kart- en lasergame centrum Silverstone gewerkt te hebben, was Patrick toe aan wat nieuws. Na lang onderzoek gedaan te hebben naar zijn volgende stap is hij bij Alpha terecht gekomen. Hij doorliep de opleiding tot beveiliger waar hij veel van heeft geleerd: 

“Hoewel het ook het lastigste onderdeel was, vond ik wettelijke kaders ook het meest interessante onderdeel.”

Ook gaf hij een goede tip aan collega’s die bezig zijn met de opleiding:

“Luister goed, niet alleen naar de mensen die de lessen geven, maar ook naar je ervaren collega’s. Wees niet bang om vragen te stellen.”

Coördinator mobiele surveillance

Sinds een aantal maanden werkt Patrick dus als coördinator en combineert hij zijn dagen in de surveillanceauto met dagen op het kantoor. Patrick is eigenlijk begonnen in de horecabeveiliging:

“Na 7 jaar als parttime horeca beveiliger gewerkt te hebben, werd mij een fulltime contract aangeboden als mobiele surveillant. Na 2 jaar als surveillant gewerkt te hebben, is mij de kans geboden om coördinator mobiele surveillance te worden en ben ik deze uitdaging aangegaan.”

Patrick vertelt ons waar hij zich coördinator mobiele surveillance mee bezig houdt: 

Het grootste onderdeel is SequriX (software voor het digitaliseren van bijvoorbeeld alarmopvolging). Niet alleen de mobiele surveillance werkt hiermee maar ook onze objecten- en zorgbeveiliging. Ik heb iemand die mij 2 dagen per week ondersteund maar ben toch 85% van mijn tijd kwijt aan SequriX. Daarnaast heb ik administratieve taken zoals offertes en facturen, de overige tijd is voor contact met klanten, en aansturing van de surveillanten.

Nu Patrick een combinatie heeft tussen het kantoor en de werkvloer vroegen wij hem wat zijn ideale situatie zou zijn:

“Ik hoop op een combinatie van kantoor en de werkvloer maar als we blijven groeien zal ik meer en meer op kantoor zitten wat ik ook niet erg vind.”

Een dag uit het leven van ..

Patrick zijn dienst begint meestal om 05:00. Hij begint met het openen van de panden van de gemeente Haarlem. Nadat hij dit heeft afgerond rijdt hij richting zijn plek op het kantoor. Tijdens zijn surveillance komt hij in contact met uiteenlopende personen: 

“Meestal medewerkers van een bedrijf waar de uit of inschakeling van het alarm niet vlekkeloos verliep, maar soms ook mensen die daar niet horen te zijn en dan gaan we handelen.”

Patrick hoopt altijd dat zijn surveillance rustig verloopt maar dit loopt soms anders als gepland. Zo ook deze lastige situatie die Patrick voor ons schetst: 

“Tijdens 1 van mijn nachtdiensten brak er een storm uit. Daarnaast was het hevig aan het donderen waardoor er veel trilalarmen afgingen. Binnen 5 minuten had ik al 8 alarmen. Na het eerste alarm afgehandeld te hebben stond de teller op 18. Hierna werd het gelukkig iets rustiger. Op zo’n moment is het een afweging maken welk alarm het belangrijkste is. Het totaal aantal alarmen van die nacht was 32, gelukkig was er geen alarm waarbij echt iets aan de hand was.”

Als surveillant probeert Patrick altijd bewust te zijn van zijn omgeving en om altijd scherp te zijn op de details: 

“Bij een alarm weet je nooit in welke situatie je terecht komt, je eigen veiligheid staat altijd op nummer 1. Kijk daarom goed naar je omgeving, pas als je er zeker van bent dat je veilig bent ga je handelen. Als je gaat handelen zijn alle details van groot belang, mocht er echt iets aan de hand zijn. Ook voor een sporenonderzoek vanuit de politie kan dit van belang zijn.”

Wij vragen onze collega’s altijd nog of zij iets kwijt willen wat niet direct gevraagd is. De opmerking van Patrick vinden wij persoonlijk erg kenmerkend voor Alpha en willen wij daarom graag nogmaals belichten:

“Bij Alpha Security werk je niet met collega’s maar met een team. Bij Alpha weet je wat je aan iemand hebt.

Deze boodschap dragen we graag uit! Wij willen Patrick bedanken voor zijn bijdrage. Meer informatie over Alpha? Bekijk dan onze website.