Voor een beveiliger bij Alpha Security is geen dag hetzelfde. Maar ondanks dat zitten er soms dagen bij die wel heel indrukwekkend zijn…

Maandag 12 oktober heeft een man geprobeerd zichzelf in brand te steken in de publiekshal van het gemeentehuis in Haarlem. Toen de man zichzelf overgoot met benzine, werd hij overmeesterd door drie beveiligers van Alpha Security. De man is daarna overgedragen aan de hulpdiensten.

Een woordvoerder van de gemeente Haarlem laat weten dat de man voordat hij zichzelf in brand probeerde te steken niet met medewerkers heeft gesproken. “Hij liep naar binnen, naar de eerste verdieping, en begon daar de vloeistof te gieten.”

Voor de medewerkers en aanwezigen die het hebben zien gebeuren is volgens de woordvoerder nazorg geregeld. Waarom de man zichzelf in brand probeerde te steken is nog niet duidelijk.

Vaak lees je dit soort artikelen, en gaat over tot de orde van de dag. Wij staan hier extra bij stil, niet alleen vanwege de uitzichtloze situatie van het slachtoffer wat hem mogelijk gedreven heeft tot deze wanhoopsdaad, maar ook vanwege onze beveiligers. Zij tonen zonder twijfel elke dag weer zoveel inzet, daadkracht en moed. We mogen nooit onderschatten wat de persoonlijke impact is op deze helden!

Deze daad is ook de politie Noord-Holland – District Kennemerland niet ontgaan. Zij zochten onze beveiligers op en spraken hun waardering uit voor hun professioneel en doortastend optreden. Dit bewijst de wederzijdse waardering voor de jarenlange samenwerking tussen de politie Noord-Holland – District Kennemerland en Alpha Security.