Het belang van een échte beveiligingspartner.

U bent toch verder gaan lezen dus waarschijnlijk is partnership en beveiliging voor u wel belangrijk. Ik wil u graag aan de hand van een aantal kritische vragen meenemen in het belang en voordeel van een goede partner in beveiliging. 

 • Het beveiligingsaanbod – Is uw partner wel flexibel en proactief?
 • Evalueren en adviseren – Evalueert u uw beveiliging periodiek en adviseert uw partner u hierin?
 • Criteria – Aan de hand van welke criteria kiest u een goede beveiligingspartner?
 • Certificering – Aan welke certificaten, kwaliteitseisen en garantiestellingen moet mijn partner voldoen?
 • Partnership – Is uw beveiligingsorganisatie wel echt een partner of slecht een leverancier die graag geld aan u wil verdienen?

Het belang van een goede beveiligingspartner

Zowel in goede als in mindere periodes is het hebben van een goede beveiligingspartner essentieel. Beveiliging is preventief en dit moet behaald worden door een proactieve werkwijze en een gastvrije houding. In tijden van het COVID-19 virus wordt dit meermaals onderschreven. Nu bijvoorbeeld meer bedrijfspanden leeg staan, verandert de beveiliging behoefte ook direct. 

Het beveiligingsaanbod 

Beveiliging is zeer  divers en heeft veel verschillende disciplines en mate van kwaliteit. Beveiliging is maatwerk. Dit betekent dat er per bedrijf en situatie gekeken zal moeten worden naar de optimale manier om te beveiligen. Van een alarmopvolging met mobiele surveillance voor leegstaande bedrijfspanden in tijden van de COVID-19 maatregelen tot een opvanglocatie voor bv. dak- en thuislozen waar de beveiliging opgeschaald moet worden. Denk hierbij aan toegangscontrole, naleving huisregels, visitatie en surveillance rondom het complex.
Belangrijk is om samen met een beveiligingspartner te kijken naar de beveiligingsoplossingen die aansluiten op uw situatie. Uw beveiligingspartner moet zich kunnen aanpassen door mogelijk een andere vorm van beveiliging aan te kunnen bieden. Kan uw receptioniste worden vervangen door de de beveiliger/security host als uw collega’s  thuis werken en het pand nagenoeg leeg is

Evalueren en adviseren

Zowel voor medewerker als voor bezoekers is het veiligheidsgevoel in uw pand erg belangrijk. Veel bedrijven evalueren de  beveiliging slechts bij de ingebruikname van het huidige pand of kort nadat het nieuwe beveiligingsbedrijf is gestart. Maar is dit momenteel nog voldoende en sluit dit nog steeds aan op de huidige behoefte van uw organisatie? Is het bedrijfsnoodplan nog up to date na de verbouwingen?
Wij adviseren om hier periodiek kritisch naar te kijken en uw beveiligingspartner de opdracht mee te geven om ook met aanbevelingen te komen. De wereld verandert snel! Waar u vroeger middels goed hang- en sluitwerk moest voorkomen dat u werd bestolen, moet u vandaag de dag ook een slot plaatsen op uw digitale toegang. Beveiliging is grotendeels preventief maar vereist wel dat u samen met uw beveiligingspartner de juiste maatregelen tegen de reële dreigingen blijft nemen.
Ook moet u de vraag blijven stellen in hoeverre uw hospitality in balans is met het beveiligingsbeleid. Vaak gaat de ene maatregel ten koste van de andere, ga hierover in gesprek met uw beveiligingspartner en geef duidelijk aan wat uw verwachting hiervan is.

Beveiligingscriteria

Zoals eerder vermeldt, denkt een beveiligingspartner met u mee, geeft proactief advies, past zich idealiter aan op de huidige situatie, snapt hoe hospitality vormgegeven moet worden en heeft ook kennis van organisatorische-, bouwkundige-, elektronische en digitale beveiliging. In deze dynamische wereld is flexibiliteit een van de belangrijkste aspecten. Waar moet u nog meer op letten wanneer u een keuze maakt voor een beveiligingspartner? 

 • Tarief. Is het tarief nog steeds marktconform, op basis van de kwaliteit van de beveiliging? Hanteert het bedrijf de juiste cao voor haar medewerkers?
 • De kwaliteit van de beveiligers. Hebben de beveiligers hun opleiding afgerond en biedt het bedrijf extra trainingen aan zoals communicatie training, hospitality training, security profiling en weerbaarheidstraining?
 • Continue scholing. Onze wereld is dynamisch en blijft veranderen. Om hierop in te spelen is het goed om als beveiligingsbedrijf continue scholing aan te bieden aan zijn/haar medewerkers. 
 • Referenties. Referenties zeggen veel over de werkwijze en de kwaliteit van het bedrijf. Bekijk deze zorgvuldig, neem eventueel contact op met een referentie maar het mooiste is om op locatie van de referent te gaan kijken. 
 • Een échte partner. Is het bedrijf flexibel en denken zij mee om tot de beste vorm van beveiliging te komen voor uw bedrijf?

  Bovengenoemde is nog steeds geen garantie maar geeft in ieder geval een goed beeld of u inderdaad met de juiste partij in zee gaat en of ook het bedrijf de continuïteit kan bieden.

Certificering

Ieder beveiligingsbedrijf roept dat ze de beste zijn maar hoe kunt u nou in de basis al het kaf van het koren scheiden? Hier spelen certificaten, kwaliteitsborging en garantiestellingen een grote rol. Controleer of een beveiligingsbedrijf voldoet aan de onderstaande criteria:

 • Ieder particulier beveiligingsbedrijf valt onder de Wet op de Particuliere Beveiligingsbedrijven en Recherchebureaus (WPBR) en moet een vergunning hebben van het ministerie van Veiligheid & Justitie. Ook zijn er diverse branche organisaties die toezien dat hun leden handelen conform afspraken en de juiste cao toepassen (CAO Veiligheidsdomein of de CAO Particuliere Beveiliging). Enkele voorbeelden wat u kan vragen, zijn: 
 • Een ND vergunning van het ministerie van Veiligheid en Justitie 
 • Lidmaatschap van een branchevereniging zoals de VBe NL, de PBO of de NVB. 
 • Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die naast voldoende dekking ook dekking biedt voor de dienst waar u het beveiligingsbedrijf voor in wenst te huren. 
 • Vraag om een Kwaliteitslabel van de VBE of een Keurmerk van de NVB, voor de uitgevraagde dienstverlening
 • Vraag om een Verklaring betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen van de belastingdienst waaruit blijkt dat het bedrijf bij is met haar belastingbetalingen. 
 • Vraag om het hebben van een G-rekening wat u deels beschermt tegen de gevolgen van de wet Ketenaansprakelijkheid als uw beveiligingspartner toch niet de loonbelasting en sociale premies heeft betaald.

Partnership! Beveiligen doe je samen.

Beveiligen doe je samen. Daarom is het hebben van de juiste beveiligingspartner essentieel. Beveiliging is in bijna alle gevallen maatwerk. Of u continu beveiliging nodig heeft of in periodes; het is altijd goed om een vaste beveiligingspartner te hebben die u direct kunt bereiken om in samenspraak tot de juiste vorm van beveiliging te komen. Per bedrijfssector zal deze vorm verschillen. Daarom is het goed om inzicht te hebben in uw beveiliging en de mogelijkheden om te reageren op de situatie. Gaat u een event organiseren of heeft uw winkel een grote uitverkoop? Laat u adviseren door uw beveiligingspartner.  

Hulp nodig bij uw beveiligingsbeleid? Wij helpen u graag op weg. Neem gerust contact met ons op!