Het Alpha Ondersteuningsteam aan het werk bij een zwerver
Twee beveiligers van het Alpha Ondersteuningsteam

Het alpha ondersteuningsteam

In Haarlem is sinds maart het Alpha Ondersteuningsteam actief. Een team van beveiligers dat altijd in de buurt is en voorziet in (extra) beveiligingsinzet op afroep.

Het Alpha Ondersteuningsteam (AOT) rijdt 24 uur per dag en 7 dagen per week in Haarlem. Het team reageert direct op binnenkomende verzoeken van incidenten en kan op geplande momenten preventief aanwezig zijn.

Wilt u ook zeker zijn van professionele beveiliging als dit nodig is? Laat dan uw gegevens achter en nemen wij contact met u op.

Het AOT wordt ingezet bij:

  • Incidenten die zich voor doen

Indien zich een incident voordoet op een aangesloten locatie kan de Alpha beveiliger of de klant indien er geen beveiliger aanwezig is, direct contact opnemen met het AOT. Vervolgens zullen er 2 ervaren beveiligers direct komen om te ondersteunen. Zij gaan pas weg als alles onder controle is.

  • Ter voorkoming van incidenten

Soms komt het voor dat een bezoeker boos is en er een risico bestaat op agressie. Op dat moment kan het AOT plannen om aanwezig te zijn (zichtbaar of niet). Dit komt de veiligheid maar ook veiligheidsgevoel van de medewerker(s) zeker ten goede.

  • Preventieve bezoeken

Op de momenten dat er geen (potentiële) incidenten zijn rijdt het AOT preventief langs de aangesloten organisaties om te kijken of er geen overlast wordt ervaren door bezoekers. Deze dienstverlening kan interessant zijn voor bijvoorbeeld horeca, woningcoöperaties, parkeergarages, gemeentes, scholen en sportverenigingen.