Angelique (32) is zoals ze zelf ook zegt een echt ‘manusje van alles’. Na het volgen van de Alpha beveiligingsopleiding is Angelique aan het werk gegaan bij verschillende locaties. Zo werkt zij als receptioniste bij AEB Amsterdam en is zij beveiliger op de spoedeisende hulp in het OLVG ziekenhuis. Deze afwisseling spreekt haar ook erg aan.

De opleiding

Veel Alpha beveiligers zijn afkomstig uit onze eigen opleiding. Dit stimuleren wij ook zeer. Zo ook Angelique. Zij vertelt ons waarom ze voor de opleiding heeft gekozen:

“Ik ben de opleiding beveiliger gaan volgen omdat ik aan een uitdaging toe was. Een 9 tot 5 mentaliteit past niet in mijn straatje en ik hou van afwisseling in mijn werk. De opleiding detailhandel die ik had afgerond bleek achteraf niet waar mijn hart lag, en dus koos ik voor een hele nieuwe weg! Dit bleek de beste keuze geweest te zijn, in de beveiliging voelde ik mij meteen op mijn plek.”

Tijdens de opleiding krijgen onze leerlingen naast de benodigde theorie, veel praktijkles. Onderdelen hiervan zijn weerbaarheidstrainingen en etiquette training. We merken dat de praktijklessen goed aansluiten op de behoefte van onze leerlingen, zo vond ook Angelique:

“Het leukste onderdeel vond ik de sportlessen samen met de weerbaarheidstrainingen. Hier leerde ik echt het meeste van en kon ik direct in de praktijk toepassen. Het moeilijkste onderdeel vond ik wettelijke kaders, dit heb ik opgelost door werkelijk overal mijn boek mee te nemen tot ik deze kon dromen. Ook luisterde ik veel naar Arie(instructeur van het eerste uur) in de les en heb ik geen 1 les gemist!”

Wij vragen onze beveiligers altijd om een tip voor onze nieuwe leerling beveiligers. Zo ook Angelique:

“Zolang je al je inzet en aandacht in de opleiding stopt, zal het resultaat er zeker zijn!”

Afwisselende werkzaamheden

Angelique werkt erg afwisselende diensten. Van receptioniste bij AEB Amsterdam, evenementbeveiliger tot beveiliger op de spoedeisende hulp. Ze geeft aan dat deze afwisseling goed voor haar is. Tijdens haar werkzaamheden bij het object AEB Amsterdam heeft ze ook twee functies:

“Bij AEB werk ik als zowel als objectbeveiliger, als receptioniste. Als objectbeveiliger zijn de diensten zeer afwisselend maar als receptioniste zijn deze van 7:00 tot 17:00. Mijn werkzaamheden zijn onder andere: receptie bemannen, bezoekers ontvangen en surveilleren. De receptiebalie is het plekje wat mij het meeste heeft geleerd om klantvriendelijk en het visitekaartje voor het bedrijf te zijn. Mijn doel is om uiteindelijk iedereen met een glimlach de deur uit te laten lopen, of je nou werknemer of bankdirecteur bent die glimlach krijg je cadeau!”

Naast AEB Amsterdam werkt Angelique ook op de spoedeisende hulp bij het OLVG Oost ziekenhuis. Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus is dit een extra uitdaging geweest. Ze vertelt zelf over haar werkzaamheden daar:

“Geen dag is hetzelfde. Elke dag staat staat vol van verrassingen en situaties die erg uiteen lopen. Het continu moeten schakelen en verdiepen in de patiënten maakt het dat deze werkzaamheden extra bijzonder zijn. Ook maak je situaties mee die heel droevig zijn bijvoorbeeld met een overlijden van patiënt. De kunst is dan om ook voor de familie van de patiënt er voor hen te zijn zodat zij zich gehoord en begrepen voelen.”

Als afsluiting op deze afwisselende werkzaamheden is Angelique ook nog werkzaamheden op evenementen. Zij ziet dit als een leuke uitdaging en geniet van elk feest waar ze beveiligd.

Doorgroeien bij Alpha

Sinds COVID-19 zijn intrede heeft gemaakt in het alledaagse leven van iedereen, is de druk op ons kantoor toegenomen. Veel veranderde diensten en ad hoc projecten zorgde ervoor dat deze druk toenam. Om dit toch in goede banen te leiden is Angelique bijgesprongen! Ze vertelt over haar werkzaamheden:

“Op kantoor kreeg ik de kans om een support medewerker te worden. Gedeeltelijk op kantoor werken en gedeeltelijk op de werkvloer. Mijn werkzaamheden waren divers. Van instructies maken, kleding uitgeven tot planningszaken. Een manusje van alles eigenlijk. Ik heb dit echt heel erg leuk gevonden om te doen.”

Bij Alpha schuiven wij graag onze beste mensen naar voren. Doorgroeien vanuit de werkvloer is daarmee dus zeker een mogelijkheid, wanneer de kans hiervoor is. Angelique beaamt dit:

“De doorgroeimogelijkheden bij Alpha zijn erg goed. Als jij het laat zien en je echt heel graag wilt en er hard voor werkt, zal Alpha wanneer de kans daar is je een mooie mogelijkheid aanbieden. Zo kwam ik erachter dat de werkvloer voor nu veel beter bij mij past, maar voor de afwisseling graag nog eens terug keer op kantoor. Voor de toekomst zie ik mij de meeste tijd op de werkvloer staan en misschien nog wel de opleiding niveau 3 doen. En wie weet eindigen als coördinator van een object.”

Als afsluiting vragen wij onze medewerker altijd nog of hij/zij iets wilt vertellen wat wij nog niet hebben gevraagd. Angelique gaf ons hierbij een mooi compliment:

“Ik wil nog kwijt dat wat ik van Alpha heb geleerd is dat je een familie bent, elkaar steunt en elkaar er doorheen sleept. Ook al zijn er in dit beroep soms onmogelijke situaties. Het beveiligingsvak vind ik uniek en zit echt in mijn hart, als je het mij vraagt zeker en aanrader!”

Mooie afsluiting van dit interview als je het ons vraagt. We willen Angelique bedanken voorhaar medewerking! Heeft dit interview voor jou nou interesse gewekt of heb je vragen over onze werkzaamheden. Neem dan eens vrijblijvend contact op!