Vandaag exact 20 jaar geleden is Alpha begonnen met de beveiliging van de Waarderpolder. Toendertijd waren wij een nieuwe speler in de markt van mobiele surveillance. Toch kregen wij het vertrouwen van het toenmalige bestuur om van de Waarderpolder weer een veilig gebied te maken. 

De Waarderpolder werd in die dagen namelijk geteisterd door vele inbraken. Er heerste een groot gevoel van onveiligheid onder de mensen die daar werkten. Een dergelijke turn around doe je niet alleen. Daarom zocht Alpha Security direct de samenwerking met alle direct betrokken partijen bij de veiligheid van dit gebied. Zo maakte we goede werkafspraken met de politie en later de handhaving. Daarnaast zorgden wij voor een intensieve samenwerking met de parkmanager. Het was van belang dat wij draagvlak en bekendheid creëerden bij de ondernemers in het gebied in samenwerking met de IKH. Uiteraard diende wij ook de gemeente actief te betrekken bij de diverse projecten. Deze innige samenwerking tussen alle partijen (die er tot op de dag van vandaag nog is) is de sleutel geweest tot vele grote successen in de Waarderpolder, waar veiligheid er één van is. Op basis van de landelijke politie cijfers van o.a. inbraak, is de Waarderpolder al jaren één van de veiligste bedrijventerreinen in Nederland! Een resultaat waar we de ketenpartners en ons surveillance team zeer dankbaar voor zijn. 

Mobiele Surveillance door de jaren heen

Een lange periode werkzaam zijn in de Waarderpolder gaat natuurlijk gepaard met ontwikkelingen. De collectieve beveiliging in de Waarderpolder wordt sinds 2012 geregeld via een Bedrijven Investeringszone (BIZ). Daarbij hebben wij in de loop van de jaren niet alleen nieuwe medewerkers toegevoegd aan ons team en nieuwe technieken toegepast maar ook onze voertuigen hebben de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Alpha Security gaat mee met de tijd en professionaliseert. Van mobiele surveillance in o.a. de grijze Ford Focus tot aan onze volledig elektrische rijdende auto’s (zie carrousel bovenaan de pagina).

Wat maakt onze beveiliging succesvol?

Alpha Security zet zich al vele jaren in voor de veiligheid van het bedrijventerrein en hoopt dat nog vele jaren te mogen doen. Onze mobiele surveillanten dienen gefocust te zijn op afwijkend gedrag. Zij letten o.a. op:

  • Stilstaande auto’s met draaiende motor maar zonder de verlichting aan;
  • Groepjes die rond een bedrijfspand hangen;
  • Mensen die sneller beginnen te lopen wanneer ze de surveillancewagen zien.

Werkzaamheden bestaan verder uit:

  • Preventieve rondes;
  • Alarmopvolging;
  • Sleutelbeheer;
  • Openen en sluiten van panden.

De militaire achtergrond en jaren ervaring van vele medewerkers zorgen er voor dat situaties preventief worden opgelost, terwijl andere beveiligers die niet eens zouden opmerken. Daarnaast is samenwerken met partijen als de politie essentieel om de veiligheid te kunnen waarborgen. De uitstekende communicatie en het te allen tijde snel ter plaatsen zijn, zorgt er voor dat criminelen geen schijn van kans hebben.

De coördinatoren door de jaren heen

Daarnaast gaat ons dankwoord uit naar een speciaal aantal mensen die altijd nauw verbonden zullen zijn aan de historie van Alpha Security. De succesvolle beveiliging van de Waarderpolder van de afgelopen jaren en de huidige identiteit van de organisatie en het surveillance team, is mede te danken aan de mensen die te zien zijn in de carrousel bovenaan de pagina.

Alpha Security zet zich niet alleen in voor de Waarderpolder, maar ook ver daar buiten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vooral contact met ons op.