We willen u niet ongerust maken, maar tijdens de vakantieperiode wordt er veel ingebroken. Om te voorkomen dat inbrekers ook uw huis of bedrijf ‘bezoeken’ hebben wij een lijstje met 10 tips opgesteld. Misschien open deuren, maar wellicht zorgen ze voor een ‘oh ja’ moment voordat u naar uw vakantieadres vertrekt.

  1. Sein de buren in.
  2. Laat de brievenbus geregeld legen.
  3. Laat degene die de brievenbus leegt ook elke dag even de achterdeur (indien die er is) open doen. Criminelen willen nog wel eens een plakbandje op de deur plakken om te controleren of er iemand thuis is.
  4. Laat uw huis achter alsof er nog steeds geleefd wordt. Boekjes en de afstandsbediening op tafel, etc. Als het ‘te’ opgeruimd is, weten inbrekers dat de kans groot is dat u er niet bent.
  5. De verlichting regelen d.m.v. goed afgestemde tijdschakelaars. Overdag licht uit, ’s avonds aan en in de nacht weer uit. Bij voorkeur op wisselende tijden.
  6. Alle gordijnen dicht is verdacht.
  7. Zet niet op social media dat u op vakantie bent
  8. Ga niet bij bijvoorbeeld een gemeentehuis, kapper, bezorgers en andere instanties roepen dat u op vakantie bent. Als u het toch doorgeeft geef dan aan dat er in de weken iemand in uw huis is, of zoiets.
  9. Voorkom inklimming op de eerste etage (voor het geval daar sprake van is). Dus zorg dat de vuilcontainers niet als hulpmiddel bij inklimmen gebruikt kunnen worden. Soms hebben mensen een trap in de tuin liggen onder bijvoorbeeld een carport. Erg handig voor de inbreker.
  10. Vergeet vooral niet te genieten van uw vakantie!